Fyra veckor!

Igår fyllda valparna fyra veckor, stor dag med andra ord! Firades som sig bör med avmaskning men den stora omställningen skedde idag då valparna har fått flytta ut till valprummet där de kan busa omkring.



Somnat i knät på Ellen..



Och under sängen..



Och liksom bara somnat.....

Förmiddagen och halva eftermiddagen spenderades med att städa där ute, det var länge sen *hmmm*. Det gick jättebra flytta ut dem, de tog omställningen med ro, de verkade gilla busa omkring! Pingla var förstås med dem.

Det tar ändå på krafterna upptäcka nya saker och ikväll då hela gänget varit här inne så har de mest sovit till Alvin och Englas besvikelse, de ville ha fredagsmys med valparna :) De stora hundarna är lite avvaktande och småttingarna kommer få lära sig bra hundspråk.

De stora hundarna har väl inte haft någon höjdardag, de var inte direkt intresserade av varken städning eller underhålla valpar.. Men såna dagar kan det vara ibland och det måste fungera det också.

Såg på Avelsdata att en valp från Leias andra (och sista eftersom en valp fick RD) kull röntgats med A-höfter och armbågar ua, kul! Hon heter Ryegate's Who's That Girl, i den kullen heter pojkarna på Boy och flickorna på Girl eftersom deras härlige och duktige pappa hette Il Sano's Fat Boy. I kullen är det däremot två valpar med anmärkningar på armbågarna, en med etta och en med tvåa. Det är visserligen inte så vanligt i rasen men det är ändå konstigt att vi inte har det som krav för avel och som standard vid höftledsröntgen. Om vi INTE röntgar, hur ska vi då veta?? 








OBS OBS OBS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nästa tränings- träff är nästa LÖRDAG den 24e, inte på söndagen alltså :)

Samma tid gäller, kl 11.00!!!!!!!!!!!!

ha det bäst!

Annica


Kommentarer
Postat av: Karin & co

Härligt med valpuppdateringarna!



Miso kör verkligen varannan dag. Igår följde Peter med ut och agerade hjälpreda, kasta, bära... ja du vet ;-) Miso hade bra fart (läs Misofart) både ut och in, jobbade på bra och gav inte upp även om det ibland går långsamt. Vi gjorde markeringar, dirigeringar och sök.



Idag däremot har de haft en tråkdag hemma i trädgården, Miso har varit trött och orkade inte ens leka med grannens 6-månaders Riesenschnauser som ville LEKA!!! Miso lade sig och lät den klättra på henne. Hon som verkligen får fart när det handlar om lek. Jag funderar på att åka till vetten och ta blodprov på henne ifall det är något annat utöver efterlöp.

2012-03-18 @ 17:19:59
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0